Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ven-Zelderheide

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ven-Zelderheide is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan doorzoek je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de bekende energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

  • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
  • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
  • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
  • Onder andere: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
  • Per optie vind je de kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
  • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
  • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Ven-Zelderheide die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ven-zelderheide

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verkleinen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze persoon analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ven-Zelderheide (oktober 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

  1. Zoek een maatwerkadviseur

    Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Erkende vakmensen zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

  2. Doe een offerte aanvraag

    Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes te zoeken van ervaren energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

  3. Voer de Woningcheck uit

    Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een opsomming met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ven-Zelderheide.

  4. Raadpleeg het energierapport

    Een energieadviseurs komt langs en inspecteert welke maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel vind je aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

  5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

    De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ven-Zelderheide laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ven-Zelderheide vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde adviseur. Het is nuttig om een adviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Gennep. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
VOORUITKnapheideweg 556562DRGroesbeek
Prosperos B.V.Kerkenbos 10436546BBNijmegen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ven-Zelderheide

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ven-Zelderheide waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids delen we de meest interessante duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ven-Zelderheide

  1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
  2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
  3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
  4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
  5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3450,00€380,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11900,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5165,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3125,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€32,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,15€7,90 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Ven-Zelderheide is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

  • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
  • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
  • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
  • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
  • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder tref je meer informatie over de diverse varianten.

  • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
  • Hybride warmtepomp Ven-Zelderheide: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
  • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
  • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
  • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

  • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
  • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
  • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
  • Interesse in zonnepanelen in Ven-Zelderheide bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 (incl. plaatsing).
  • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
  • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
  • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

  • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
  • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
  • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 t/m €350,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Ven-Zelderheide. In het gedeelte hieronder check je een lijst met praktische en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
  • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
  • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
  • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
  • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ven-Zelderheide!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Ven-Zelderheide: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

  • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
  • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
  • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ven-Zelderheide

Bestaande woningen in Provincie Limburg moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand kan je aan de slag met handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Ven-Zelderheide.

  • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van wanden, dak, vloer, (spouw)muur, ramen.
  • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in oktober 2024.
  • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
  • Het energieloket gemeente Gennep heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gennep vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ven-Zelderheide bekijken in oktober 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ottersum, Niftrik en Milsbeek).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
  • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gennep.
  • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Ven-Zelderheide

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ven-Zelderheide?

Een energie maatwerkadvies Ven-Zelderheide is een advies met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan biedt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot wel €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €280,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Ven-Zelderheide te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Ven-Zelderheide voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie