Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hezingen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Hezingen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het energieplan stelt bloot welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport vind je heel specifiek de kosten en baten van de mogelijke duurzame opties. Het plan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

  • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
  • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
  • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
  • Denk aan: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
  • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
  • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
  • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hezingen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hezingen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hezingen (oktober 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

  1. Maatwerk adviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Ervaren adviesbedrijven kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

  2. Offertes opvragen en vergelijken

    Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om enkele offertes aan te vragen van professionele energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een schema met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hezingen.

  4. Neem het energierapport door

    Het adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen ontvang je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

  5. Vakbedrijven benaderen

    Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hezingen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hezingen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke expert. Het is aan te raden om een expert uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van erkende adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tubbergen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Horsman BouwBoekweit 67623HCBorne
BouwKONsultZandhuisweg 377665SHAlbergen
IBZ Albergen B.V.Zandhuisweg 37 d7665SHAlbergen
EnerDeCo B.V.Molenstraat 1247622NGBorne
Green Building Consultancy B.V.Twentepoort West 107609RDAlmelo
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hezingen

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hezingen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids beschrijven we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hezingen

  1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
  2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
  3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
  4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
  5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2180,00€175,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10200,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4735,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2920,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€42,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,85€7,70 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Hezingen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

  • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
  • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
  • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
  • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
  • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder verstrekken we handige info over de verschillende soorten.

  • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Hezingen: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
  • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
  • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
  • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Engie, Essent & Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

  • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €6.000 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
  • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
  • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
  • Interesse in zonnepanelen in Hezingen laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

  • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.800 (incl. montage).
  • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
  • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
  • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

  • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
  • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €475,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hezingen. In de box hieronder check je een lijst met populaire en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
  • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
  • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
  • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
  • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hezingen!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hezingen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

  • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
  • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
  • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Hezingen

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand tref je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Hezingen.

  • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van dak, gevel, ramen, vloer, wanden.
  • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in oktober 2024.
  • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
  • Het energieloket gemeente Tubbergen biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Tubbergen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hezingen afsluiten in oktober 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Notter, Mander en Hoge Hexel).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
  • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tubbergen.
  • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hezingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hezingen?

Het energie maatwerkadvies Hezingen is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 t/m €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hezingen te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hezingen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie