Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijehaske

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nijehaske biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en controleert wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan check je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

  • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
  • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
  • Je krijgt een plan met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
  • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
  • Per optie krijg je inzicht in de kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
  • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
  • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nijehaske die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijehaske

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele energieadviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijehaske (oktober 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan biedt een lijst met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

  1. Energieadviseur zoeken

    Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energieadviseur. Geschikte vakmensen check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

  2. Vergelijk verschillende offertes

    Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gecertificeerde energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

  3. Bereid je voor met de woningcheck

    De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nijehaske.

  4. Lees het hele energierapport door

    Het adviesbureau komt op locatie en checkt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens stuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

  5. Vakbedrijven inschakelen

    De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijehaske laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nijehaske vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is wijs om een energie-specialist uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je adres-informatie van professionele adviesbureaus die actief zijn in de gemeente De Fryske Marren. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wassenaar in2energieAengwirderweg 1008459BPLuinjeberd
W.Y. van de LagewegBjirkestrjitte 68531ZCLemmer
EnerkorpHerenweg 178536TNOosterzee
De Duurzame Specialisten B.V.Abe Lenstra boulevard 348448JBHeerenveen
De Bouwfysica Specialistde Potten 68446LZHeerenveen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nijehaske

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijehaske die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over inductie koken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nijehaske

  1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
  2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
  3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
  4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
  5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€2015,00€200,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6315,00€820,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4615,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3340,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€47,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,85€5,65 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Nijehaske is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

  • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
  • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
  • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
  • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
  • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen wij praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

  • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Nijehaske: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
  • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
  • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall en United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

  • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
  • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
  • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
  • Wil je zonnepanelen in Nijehaske bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost je circa €3.400 inclusief installatiewerk.
  • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
  • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
  • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

  • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
  • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 t/m €550,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Nijehaske. In dit blokje lees je een lijstje met praktische en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
  • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
  • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
  • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
  • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Nijehaske!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nijehaske: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

  • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
  • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
  • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nijehaske

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand delen we bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Nijehaske.

  • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van dak, (spouw)muur, gevel, vloer, wanden.
  • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in oktober 2024.
  • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
  • Het energieloket gemeente De Fryske Marren heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer De Fryske Marren kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nijehaske opzoeken in oktober 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Rotsterhaule, Vegelinsoord en Sintjohannesga).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Fryske Marren.
  • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Nijehaske

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijehaske?

Het energie maatwerkadvies Nijehaske is een concept plan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot €320,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijehaske op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nijehaske voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie