Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kolderwolde

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kolderwolde biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en verkent wat er mogelijk is. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan onderschrijven ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

  • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
  • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
  • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
  • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
  • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
  • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
  • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kolderwolde die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kolderwolde

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kolderwolde (oktober 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

  1. Zoek een maatwerkadviseur

    Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerk adviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

  2. Doe een offerte aanvraag

    Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kolderwolde.

  4. Energierapport samen doornemen

    Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verstuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen check je aspecten zoals het financiële plaatje, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

  5. Vakbedrijven uitzoeken

    De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kolderwolde laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kolderwolde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde adviseur. Het is slim om een adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand delen we adres details van erkende maatwerkadviseurs die werken in de gemeente De Fryske Marren. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Handel Bouw Advies B.V.Poeldyk 48581KMElahuizen
EPW inspectiesSmidsstraat 58601WBSneek
GrootAJ-AdviesBrédyk 358601ZDSneek
mijn-label.nlLubertus van Beekstrjitte 168561GJBalk
EnerkorpHerenweg 178536TNOosterzee
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kolderwolde

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kolderwolde waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kolderwolde

  1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
  2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
  3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
  4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
  5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1870,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4795,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4770,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2885,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€36,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,20€6,80 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Kolderwolde is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

  • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
  • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
  • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
  • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
  • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder check je meer informatie over de verschillende soorten.

  • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
  • Hybride warmtepomp Kolderwolde: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
  • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
  • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
  • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
  • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco en United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

  • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
  • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
  • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
  • Ga je zonnepanelen in Kolderwolde aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.600 (incl. plaatsing).
  • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
  • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
  • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

  • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
  • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
  • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 tot €450,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Kolderwolde. In de box hieronder check je een aantal impactvolle en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

  • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
  • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
  • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
  • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
  • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Kolderwolde!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Kolderwolde: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

  • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
  • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
  • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Kolderwolde

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kolderwolde.

  • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, (spouw)muur, dak, wanden.
  • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in oktober 2024.
  • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
  • Het energieloket gemeente De Fryske Marren biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Fryske Marren zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kolderwolde vergelijken in oktober 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Oudemirdum, Hemelum en Elahuizen).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Fryske Marren.
  • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kolderwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kolderwolde?

Dit energie maatwerkadvies Kolderwolde is een energieplan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kolderwolde te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Kolderwolde voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie